Czasem wystarczy chwila nieuwagi i tym możesz popsuć sobie Święta. Zobacz, o co dokładnie chodzi.
Święta Bożego Narodzenia są wyjątkowym czasem, podczas którego możesz spotkać się z bliskimi w szczególnej atmosferze. Warto jednak uważać na częste błędy, które popełniane są przez wiele osób.
Wystarczy chwila nieuwagi, aby popsuć sobie Święta. Nie warto też pozostawiać przygotowań na święta na ostatni dzień. Trzeba pamiętać aby:
- zamoczyć mak w zimnej wodzie dzień wcześniej, aby był smaczny i miękki;
- grzyby także powinny być w wodzie przez kilkanaście godzin;
- smażenie ryb w panierce to błąd, gdyż tracą one wtedy ważne składniki;
- przy smażeniu zamrożonego mięsa należy bardzo uważać aby mięso to nie było surowe w środku;
- aby uszka nie były sklejone lub popękane należy dać je do gorącej wody po czym dosypać do niej trochę soli oraz kilka kropli oleju. Później trzeba pomieszać je łyżką. Następnie należy trochę poczekać. 3-4 minut od czasu wypłynięcia będzie można je spożyć.
Zdarzyło Wam się kiedyś popełnić takie błędy?